«Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ στο Από Μηχανής Θέατρο

Β. Μπουζιώτης: Ο Στάθης Σταυρόπουλος προτείνει να σπεύσουμε στον έξοχο «Αμερικάνο»


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη


Ο πολυσχιδής Στάθης Σταυρόπουλος έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο για τον ισχυρότατο «Αμερικανό» που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία απ’ το 2009 και μου το «δώρισε» για την Απαγορευμένη Ατζέντα μου προκειμένου να δοθεί μέσω αυτής το…μήνυμα στους Θεσσαλονικείς να σπεύσουν να απολαύσουν-στηρίξουν αυτή την δουλειά-πρόταση. Το ραντεβού δίνεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Στάθη,ο λόγος σε σένα…

«Θα έλεγε κανείς ότι στην εποχή μας, όποιος διακονεί Παπαδιαμάντη, διακονεί τον άνθρωπο. Πόσω μάλλον,αν το θέμα του έργου έρχεται από το βάθος του χρόνου και οδεύει προς το μέλλον, όλο και πιο περίπλοκο, όλο και πιο βασανιστικό: η μετανάστευση! Ο “Αμερικάνος”είναι ο μετανάστης που επιστρέφει στην πατρίδα, αναζητώντας τα θραύσματα που τον ενώνουν μαζί της αλλά και τα κενά που μέσα τους ελλοχεύει η αποξένωση. Το έργο έχει ήδη μεγάλη διαδρομή, ζωντανεύει επί σκηνής ήδη από το 2009.Αυτές τις μέρες ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη,στις 20, 21,22 και 23 Οκτωβρίου.Ο Θανάσης Σαράντος ερμηνεύει ως αφηγητής το σύνολο του έργου και μεταμορφώνεται στα πρόσωπα που το έργο περιγράφει.

Ο Γιώργος Τζιαφέττας, μουσικός επί σκηνής,ερμηνεύει τη μουσική του Λάμπρου Πηγούνη,που με τη σειρά της συνοδεύει την όλη αφήγηση και εμπλέκεται στην υπόθεση. Οι λάτρεις της αλήθειας και της αισθαντικότητας του Παπαδιαμάντειου έργου σπεύσατε! Τηλέφωνο κρατήσεων 2315 200200.Μια παραγωγή της “Ηθικόν Ακμαιότατον”για τους πολίτες που στη συγκυρία βλέπουν το χνάρι της ιστορίας»

Πηγή: http://www.enikos.gr/mpouz/415598/o-stathis-stavropoulos-proteinei-na-spefsoume-ston-exoxo-amerikano