«Στρατηγού Μακρυγιάννη ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» 

 Διασκευή-σκηνοθεσία-ερμηνεία:  Θανάσης Σαράντος 

Ο συγκλονιστικός λόγος του Μακρυγιάννη παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής.
Τα «Απομνημονεύματα» είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα Μακρυγιάννη, που θέλει να την ιστορήσει με την «απελέκητη γραφή» του πάνω στο χαρτί. Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται. Ο διαχρονικός λόγος ενός μεγάλου Έλληνα ακούγεται επίκαιρος όσο ποτέ. Ο αγράμματος γιος βοσκών δίνει ένα συναρπαστικό μάθημα ιστορίας. 
Στο πλαίσιο της παράλληλης εκδήλωσης «Συναντήσεις με τον Μακρυγιάννη», ένας διαφορετικός καλεσμένος από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης, συζητά με τους συντελεστές και το κοινό για το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη και τη σημασία των «Απομνημονευμάτων» σήμερα. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο.

⧫⧫⧫

"O Aμερικάνος"
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος

Η παράσταση που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 50.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία για 8η συνεχή χρονιά και θα παιχτεί εκ νέου για  8 μόνο παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό.
Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Γιώργο Τζιαφέττα.
Ηθοποιός και θεατές καλούμαστε να κοινωνήσουμε στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.