"Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα", Θέατρο Βαφείο - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 28/5

«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Κυριακή 28 Μαΐου στις 8:00μμ
Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής
Έγκαιρη κράτηση θέσεων στο τηλ του θεάτρου: 210-3425.637

Ο λόγος του Μακρυγιάννη σε θεατρική μορφή από τον Θανάση Σαράντο, με συνοδεία νέυ, ταμπουρά και λαούτου ζωντανά επί σκηνής από την Σύλβια Κουτρούλη, παρουσιάζεται σε μια τελευταία παράσταση την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 8:00μμ στο Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής (τηλ. 210-3425.637), ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συζήτηση με το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο μιας σειράς Συναντήσεων με προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, της επιστήμης και της πολιτικής, οργανώθηκαν από την εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» πολύ ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες εκδηλώσεις.  Έτσι στο Βαφείο υποδεχθήκαμε τον Ακαδημαϊκό και Ομ. Καθηγητή ΕΜΠ κ. Μανόλη Κορρέ, την τ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τον μοναδικό Ηλία Λογοθέτη, οι οποίοι συζήτησαν για τα Απομνημονεύματα με τους συντελεστές και το κοινό.

«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»: Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Σαντορίνη, το Κροκύλειο Φωκίδος (γενέτειρα του Μακρυγιάννη), στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και συνεχίζει τη συνομιλία της με την Ιστορία.

«Εγώ την αλήθεια θα την ειπώ γυμνή», έλεγε ο Μακρυγιάννης, που έδωσε συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας με την «απελέκητη γραφή» του. Δείγμα της δημώδους γλώσσας στη νεοελληνική γραμματεία, τα «Απομνημονεύματα» είναι η συγκλονιστική αλήθεια της ζωής του ίδιου του ήρωα, που θέλει να την ιστορήσει πάνω στο χαρτί.  Με τα ελάχιστα κολλυβογράμματα που ξέρει, νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μεταδώσει το ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας στις γενιές που έρχονται.

«... Ἀπὸ ὅλα αὐτά, καϊμένη πατρίδα, δὲν θὰ σωθοῦνε τὰ δεινά σου, ὅτι σιδερώνουν τὴν ἀρετὴ ἐκεῖνοι ὁποῦ σὲ κυβερνοῦσαν καὶ σὲ κυβερνοῦν, καὶ τώρα κατατρέχουν τὸ δίκαιον καὶ τὴν ἀλήθειαν καὶ μὲ ψέματα θέλουν καὶ μὲ σπιγούνους νὰ σὲ λευτερώσουνε, μήτε τώρα εἶσαι καλά, μήτε διὰ τὰ μέλλοντά σου, μὲ τοὺς ἀνθρώπους ὁποῦ σὲ τριγυρίζουν, πολιτικούς καὶ σπιγούνους...»

«Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Ερμηνεία - Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Μουσικός επί σκηνής: Σύλβια Κουτρούλη (Νέυ, ταμπουράς, πολίτικο λαούτο)
Σκηνική επιμέλεια: Σάββας Σουρμελίδης
Επεξεργασία video με τις εικόνες μαχών του Παναγιώτη Ζωγράφου: Γιώργος Φουκαράκης
Βίντεο: Θανάσης Σαράντος
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Φωτογραφίες: Ορφέας Εμιρζάς, Τάσος Θώμογλου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 13 €, μειωμένο 8 €, ατέλειες και άνεργοι 5€, Προπώληση: 10 €
Εισιτήρια στο ταμείο του Θεάτρου ΒΑΦΕΙΟ – Λάκης Καραλής και ηλεκτρονικά από την ticketservices.gr (τηλ. 210-7234.567), link προπώλησης: goo.gl/rculxI
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  28 Μαΐου 2017
Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής»
τηλ. κρατήσεων: 210-3425.637
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικού