"Όνειρο στο Kύμα" στο Θέατρο Ακροπόλ-Παράταση παραστάσεων

Eπιπλέον παραστάσεις 
για το αφιέρωμα στον
Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
με τον μονόλογο 
“Όνειρο στο κύμα”
Δευτέρα 14 & 21 Μαΐου
στο Θέατρο ΑκροπόλΜε την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων», το θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει την ομάδα «Ηθικόν Ακμαιότατον» και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Σαράντο στο θεατρικό μονόλογο «Όνειρο στο κύμα».
Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Πειραιώς 260, το περασμένο Καλοκαίρι.
Σ’ αυτήν, ο Θανάσης Σαράντος, που δείχνει να καταπιάνεται από αγάπη με ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα, αλλά και από τα πιο εμβληματικά της Ελληνικής και όχι μόνον λογοτεχνίας, ευρηματικά παρουσιάζει σαν σε από λιμνοθάλασσα (που πλημμυρίζει ένα ταπεινό γραφειάκι) την ιστορία ενός μικρού βοσκού που έζησε σε μία νύχτα την ερωτική αποθέωση.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα διήγημα όπου περιγράφεται μέσα από την αφήγηση ενός άντρα που θυμάται τον πρώτο του έρωτα, το γυμνό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελληνική λογοτεχνία.
Στη παράσταση «Όνειρο στο κύμα» ο Θανάσης Σαράντος, που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με το έργο του Παπαδιαμάντη, κρατά τον ρόλο του αφηγητή – δικηγόρου, παρακολουθεί τη δράση ανάμεσα στα δύο βασικά πρόσωπα, τον νεαρό βοσκό και τη λουόμενη Μοσχούλα, πρόσωπα που εμφανίζονται μέσω προβολών.
Ο σκηνικός χώρος κατά την διάρκεια της παράστασης μετασχηματίζεται, σε θάλασσα, σε γκρεμό – τόπο της ονειρικής συνάντησης των δύο νέων.

Σκηνοθεσία : Θανάσης Σαράντος
Ερμηνεύει ο ίδιος, ενώ εμφανίζονται ακόμη η Καλλιόπη Σίμου και ο Μιχάλης Θεοφάνους
Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Πρωτότυπη μουσική – σχεδιασμός ήχων: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Aνδρέας Κούρτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρκος Τσούμας
Κινηματογραφικές προβολές: Θανάσης Σαράντος

Info: Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9 – 11 τηλ. 210.3643700
Δευτέρα 14 & 21 Μαΐου στις 20.30΄
Τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ

Για τα μέλη συλλόγων, τα μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, ΚΑΠΗ, σχολεία και για ομαδικές κρατήσεις άνω των δέκα (10) ατόμων, ισχύει έκπτωση 20% επί της αρχικής τιμής του εισιτηρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του θεάτρου Ακροπόλ στο τηλέφωνο: 210 36 43 700 begin_of_the_skype_highlighting            210 36 43 700      end_of_the_skype_highlightingΑστική μη κερδοσκοπική εταιρία

Θανάσης Σαράντος
Σκηνοθέτης-Ηθοποιός